Renovatie en verduurzaming 65 woningen Drachten

Werkzaamheden door Buro Erfdiel

  • Restauratie en renovatieplan, energetisch verduurzamingsplan, omgevingsvergunning, aanbesteding en directievoering uitvoering

Omvang werk

  • Het na-isoleren van de daken en gevels.
  • Grootonderhoud buitenschillen met respect voor monumentwaarden.

Eigenaar

  • Woningcorporatie

Status

  • Rijksmonument.

Foto’s project

 

Klantrecensie

In 2017 is Buro Erfdiel gevraagd de mogelijkheden qua energetische maatregelen te onderzoeken met de intentie tot uitvoering/oplevering (fase 1 t/m 4). Het proces is in de volgende stappen verdeeld:

  • Fase 1, onderzoek haalbaarheid energetische maatregelen Monumentaal bezit.
  • Fase 2, planuitwerking (tekeningen en bestek).
  • Fase 3, aanbesteding conform aanbestedingsbeleid Accolade.
  • Fase 4, directievoering.

Waarom Buro Erfdiel
Buro Erfdiel heeft de kennis en expertise als het gaat om onderhoud aan Monumentale panden. Vanaf het begin is Johan Jorritsma bij de planvorming en uitwerking van het project “Beter Wonen te Drachten” betrokken geweest. Het gehele vergunningstraject is, dankzij de inzet van Johan Jorritsma, geruisloos verlopen. Omdat de projectkennis, door de betrokkenheid in het begintraject, “meer dan” aanwezig is. Is ook de aanbesteding en aanvullend de directievoering door Buro Erfdiel verzorgd. 

Ervaring in de praktijk
Accolade is als opdrachtgever volledig ontzorgt in de directievoering, uitvoering en afwikkeling van het project. Het project is dankzij de aandacht en betrokkenheid van Johan Jorritsma uitstekend verlopen. Het meedenken en adviseren is een grote plus in de kwaliteit van uitvoering. De gedegen afstemming tussen opdrachtgever en uitvoerende instantie heeft ervoor gezorgd dat het project in uitvoering maar ook op financieel vlak goed is afgesloten.

Gerben van der Veen

Vastgoedadviseur

Aannemersrecensie
Wat een mooi project hebben we samen mogen realiseren. Mede door jouw expertise en duidelijke communicatie is dit project geslaagd. Je toonde begrip voor sommige situaties maar bewaakte wel altijd de kwaliteit. Je weet waar je het over hebt en bent prettig in omgang.
Bedankt voor de fijne samenwerking!

Egbert van der Veen

Projectleider
Friso Bouwgroep B.V.